Facts

Wat was eerst, de kip of het ei?

Geeuwen, kippen en grijs haar blijken de drie onderwerpen te zijn waar heel wat Britten zich het meeste vragen over stellen. Naar aanleiding van de release van het zesde seizoen van de wetenschapskomedie ‘The Big Bang Theory’ op dvd werd …

Continue reading

Eggs shift from health risk to recommendation

New evidence presented last month at a meeting of the Royal Society of Medicine’s Food & Health Forum, confirms that British eggs have moved decisively from the category of health risk to dietary recommendation, with Edwina Currie joining leading nutrition …

Continue reading

Analysis report of egg products

An industry-relevant analysis of differences between products made with eggs and those made with egg content reduced by egg replacers. Final Report of the project conducted by The Food Processing Center, University of Nebraska-Lincoln for The American Egg Board. Final …

Continue reading

The dancing egg

L’Ou com balla (the dancing egg) Catalan tradition with a funny egg of the Corpus Christi’s week, you can see it in the main cathedrals of Catalonia. Un any més, coincidint amb la festivitat del Corpus, algunes de les fonts …

Continue reading

GMP guide for the production of egg products

Intro of the guide: This guide concerns egg processing from delivery of shell eggs to the egg breaking plant to egg products shipment. It concerns liquid, concentrated, frozen and dried egg products. This guide can be used by establishments carrying …

Continue reading

Inside The Company That’s Producing The Most Realistic Fake Eggs You’ll Ever Taste

We took a visit to Hampton Creek, a startup trying to engineer an eggless future, to see how they’re engineering new versions of cookies and mayo that don’t involve any chickens. The results will amaze you. So will their “mayo …

Continue reading

Test onderscheidt biologische van gangbare eieren

Het Wageningse onderzoeksinstituut Rikilt heeft een meetmethode ontwikkeld die biologische van gangbare eieren kan onderscheiden aan de hand van de geelpigmenten in de eierdooiers. De techniek werd intussen ook uitgetest bij andere voedingsmiddelen als melk, ham en kaas, en zou …

Continue reading

Nieuwe website Stichting IKB Ei

Sinds 25 maart jl. is alle informatie over de regeling IKB Ei opgenomen in een nieuwe website: www.ikbei.nl. Dit is de website van de Stichting IKB Ei. De Stichting IKB Ei is een onafhankelijke stichting die het IKB-Ei kwaliteitsschema beheert. …

Continue reading

Voorzichtig! Nieuwe techniek van overvallers

Nieuwe techniek die door overvallers worden toegepast. Beste vrienden. Ik heb dit net ontvangen en dacht eraan om jullie ook te waarschuwen. Als je ‘s avonds op de weg rijdt met de auto en er eieren op jouw voorruit worden …

Continue reading

Video: Investigation of fake eggs in China

Japanese journalist secretly investigates fake eggs made from chemicals in China.

Which came first? The chicken or the Egg?

Everybody knows you need a chicken to lay an egg. Everybody knows you need an egg to produce a chicken. What nobody knows is how the cycle started. Once upon a time, did Heaven create a first-of-its-kind egg, or a …

Continue reading

Richest eggman in the world

Charoen Pokphand group began as a Bangkok seed shop set up in 1921 by Chearavanont’s father. Over half of CP’s sales come from Chinese chicken farms, feedmills, Lotus hypermarkets and the Superbrand mall in Shanghai. CP’s other interests include telecommunications, …

Continue reading

Recept: Mexicaanse omelet

Ingrediënten (voor 4 personen) 4 eieren 2 zoete uien een scheutje olie 1 blik gehakte tomaten 2 geperste lookteentjes enkele korianderblaadjes fijngehakte koriander tabasco zout   Bereidingswijze Kluts 4 eieren met fijngehakte koriander en bak een omelet. Breek met een …

Continue reading

Recept: Kruidige omeletworst

Ingrediënten (voor 4 personen) 4 eieren een scheutje magere melk gemengde fijngehakte tuinkruiden 2 tomaten, ontpit en in blokjes 4 gesnipperde lente-uitjes 8 radijsjes in plakjes 100 g magere verse kaas Bereidingswijze Meng de eieren met de melk en de …

Continue reading

Recept: Groentenfrittata

Ingrediënten (voor 4 personen) 3 eieren 3 grote aardappelen 1 dl magere melk 2,5 dl magere room muskaatnoot peper en zout Volgende ingrediënten zijn naar keuze: 1 preistengel 1 wortel ½ broccoli 1 tomaat 200 g champignons wat gedroogde basilicum …

Continue reading

Recept: Lauwe scampi’s met ei en basilicum

Ingrediënten (voor 4 personen) 4 eieren 500 g gepelde scampi’s 1 koffielepel zachte mosterd 2 dl olie een scheutje citroensap 1 laurierblad een takje tijm enkele blaadjes fijngesneden basilicum ijsbergsla peper en zout   Bereidingswijze Kook 3 eieren 8 minuten …

Continue reading

Eitjes, Formidabel fastfood

Gekookt, gebakken of geroerd: een ei is sneller, lekkerder, natuurlijker én goedkoper dan welk snelvoer dan ook. Eitjes zijn gewoon Formidabel Fastfood. Bovendien hoef je geen volleerde keukenpiet te zijn om er iets lekkers van te bakken. Ook al heb …

Continue reading

Productie en consumptie van eieren

Vlaanderen telt 570 professionele legkippenbedrijven waarin 6,3 miljoen leghennen in nauwkeurig gecontroleerde omstandigheden gehouden worden. Goed voor een productie van 1,7 miljard eieren per jaar.(Bron: Landbouwrapport 2010, Vlaamse overheid). Eieren scoren goed bij de Belgische en Vlaamse bevolking. Het marktonderzoeksbureau …

Continue reading

Verse eieren

Elk ei draagt een code. Met deze code is het ei te traceren tot op het bedrijf waar het ei is gelegd. De codering laat toe verdachte eieren onmiddellijk te traceren en eventueel uit de voedselketen te verwijderen. Op de …

Continue reading

Een dozijn fascinerende feiten over het ei, die je misschien verbazen

Het ei levert topeiwitten voor een lage kostprijs. Om een gekookt ei te onderscheiden van een rauw ei, laat je het even ronddraaien. Een hardgekookt ei kan je gemakkelijk draaien, een rauw ei kan je niet mooi doen ronddraaien. Een …

Continue reading

De samenstelling van het ei

Eiwitten Eieren zijn rijk aan eiwitten van topkwaliteit: zij bevatten alle essentiële aminozuren in een goede verhouding en leveren ons lichaam daarmee belangrijke bouw- en onderhoudsmaterialen. Essentiële aminozuren kan ons lichaam zelf niet aanmaken en moeten opgenomen worden via de …

Continue reading

Eitjes, Formidabel Fastfood, Snel klaar, lekker, gemakkelijk én voedzaam !

12 oktober 2012 is het Wereldeierdag, een dag waarop de gezondheidstroeven en de veelzijdigheid van het ei worden gepromoot in heel de wereld. Op die dag wordt nog eens benadrukt wat iedereen eigenlijk al lang weet: het ei is een …

Continue reading